Hur skapar man sig sitt drömjobb?

Många har den, den där skavande känslan om att man borde göra något annat med sitt liv. Den stora frågan är bara VAD?

Jag må ha vetat redan som sjuåring vad jag ville göra i mitt liv – men jag var inte alls säker på hur det hela skulle gå till. Jag ville bara skriva.  I elvaårsåldern insåg jag att författardrömmen inte var en särskilt enkel väg. Det var inget jag kunde utbilda mig till bara sådär. Journalistik skulle därför bli vägen dit, bestämde jag mig för. Men självklart har jag inte alltid vetat hur allt ska gå till, om det ens skulle funka, om frilansandet kunde bli något att verkligen leva på.

Jag har skrivit det förut – man måste inte alltid  veta exakt vad man ska göra. Du kommer inte hitta din passion om du inte våga testa dig fram. Du kommer inte hitta ditt idealiska drömjobb genom att bara sitta och tänka på det, du måste ut och våga. Det är inte säkert att din chansning blir rätt, men du kommer garanterat närmare. Att lämna en situation som du vet inte är rätt, innebär att du tvingas fundera på nästa steg. Du tvingas ut att utforska vad du egentligen vill. Angeliqa som driver Vandringsbloggen lämnade nyligen en trygg anställning för att våga satsa på det hon brinner på – på friluftsliv, bloggen, skrivande och roliga samarbeten. En värld där allt inte är utstakat, men så otroligt levande eftersom hon älskar den världen. Eller Mary som driver bloggen Made by Mary – hennes historia är enormt inspirerande. Läs hur hon vågade bryta upp från det liv hon kände för att satsa på något helt annat, något som hjärtat hittade hem i. Det krävs mod för det, och jag tror att fler skulle bli lyckligare om de vågade.

Jag tror också att man inte ska göra något enbart för pengarnas skull. För att hitta din grej, som du kan brinna för, måste du bortse från ekonomin. Min erfarenhet är att de jobb som jag gjort enbart för pengarnas skull, det är de jobb som betyder minst för mig. Jag har valt ett kreativt yrke helt enkelt för att det får mig att brinna. Ett penga-fokus tar bort lekfullheten och friheten i mina val. Om du vill starta business av det du älskar, då är fokusen inte ekonomin, utan det som får dig att bubbla av inspiration. Förhoppningsvis kommer pengarna på köpet när man ger sig sjutton på att göra ett riktigt bra jobb och att lyckas med det.

I ett tidigare inlägg skrev jag: ”Jag tror att magin uppstår någonstans mellan det du älskar och det du är bra på. Jag tror också att inspirationen inte kan inväntas. Det är en förfärligt enkel ursäkt att använda sig av när man inte vågar ta tag i det kreativa projektet. Inspirationen kommer, men det är ditt jobb att bara börja någonstans.”

Avslutar med det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s