Att hämta kraft i urskogen

Idag har världen blivit galen, det är så det känns. Hur, hur, hur kunde detta hända? Hur kan världens mäktigaste man vara en som är emot våra grundläggande, mänskliga rättigheter? Det är 2016, men det känns inte som det.

När världen blir galen så vill jag dra mig undan dit där jag kan andas. I skogen och i tystnaden. Och även om jag inte kan dra ut fysiskt i skogen just idag, så kan jag göra det känslomässigt och i tanke. För tack och lov innehåller min arbetsdag febrilt skrivande och koncentrerad fördjupning i en av de vackraste skogar som jag har varit i. Det är en av europas äldsta urskogar och den ligger i norra Grekland; Frakto forest. Där är träden så gamla och ståtliga och vattenfallen flödar utan avbrott mellan grenverken. Det är en uppfriskande tanke att skogen på något vis är ”ostädad”. Grenar och rotvältor får ligga huller om buller, där de hamnar. Det finns inget falskt, inget tillrättalagt. Bara en naturlig utveckling. Här får skogen leva sitt liv, på samma sätt som den gjort i hundratals år. Inte en plats att gömma sig på, men en plats för att ladda om, reflektera och kanske – hitta hopp.

frakto1

 

frakto3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s