Skrivtips: NaNoWriMo

Idag är det november och därmed den första dagen på NaNoWriMo = National Novel Writing Month. 

Det är en amerikansk uppfinning som startades 1999 och innebär helt enkelt att man ska få igång sitt skrivande. Det är egentligen en tävling som går ut på att alla deltagare ska skriva 50 000 ord på en månad. Vinner man har man alltså skrivit en roman på en månad! Och det kan såklart vara flera vinnare. MEN man måste ju inte tävla. Jag vet många som använder månaden till att bara få inspiration till sitt skrivande och liksom utmana sig själv. Man kan signa upp sig på hemsidan och där skapa mål och prata med andra skrivande själar. Skriv-inspo!

Jag tänker definitivt ta tillfället i akt och skriva på mitt hemliga skönlitterära projekt under denna månad. Lite varje dag kommer ta berättelsen framåt i hejdundrande takt. Sen om det inte blir 50 000 ord är inte hela världen. Jag ser det mest som en inspirerande känga i baken. Vem mer är på?

Dagen till ära – här är lite tidigare inlägg om just skrivande:

Tips för skrivnördar och småföretagare

Det bästa skrivrådet jag någonsin fått

Att skriva resreportage

Avslutar med ett skriv-tips från Hemingway som jag tycker är så himla träffande. Detta brukar hjälpa mig att inte fastna. Ett knep helt enkelt för att hålla skrivandet och kreativiteten flytande.

The best way is always to stop when you are going good and when you know what will happen next. If you do that every day when you are writing a novel you will never be stuck. That is the most valuable thing I can tell you so try to remember it.
/Ernest Hemingway

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s