Kängan Haglöfs Barken

 

Till senaste numret av tidningen Friluftsliv testade jag den nya kängan Haglöfs Barken. Den hårdtestades verkligen i somras, i Nordnorge såväl som på hela GR 20. Nu tänkte jag berätta lite om vad jag tycker om den i en recension.

haglofs-barken

Vad
Först och främst så är Barken en skalkänga och går alltså ut på samma grundprincip som skalplagg. 1-lagerskonstruktionen gör att man kan förlänga säsongen genom att addera ett extra par strumpor – och kängan har därför också fått en något bredare passform. Något som passar mina fötter ganska bra. För en avancerad användare utgör konstruktionen även en säkerhetsaspekt: blir kängan blöt är den betydligt lättare att torka än en känga med membran. Tack vare det hållbara lädret, och en mellansula med återvunnen EVA, klassificerar Haglöfs kängan som en Take Care-produkt. En RECCO-reflektor har integrerats i vänster plös för att öka sökbarheten om olyckan är framme.

emma_kangor

Min uppfattning
Sällan har jag haft på mig en sådan snygg vandringskänga. Och den väckte uppmärksamhet – jag blev stoppad på GR 20 flera gånger för att andra vandrare blev nyfikna. En del kommenterade den klassiska, snygga looken men jag fick också höra att den såg ut att vara ganska lätt trots ett robust utseende. Precis så är det också. Den hanterade en extremt knivig terräng med lätthet men gav samtidigt rejält med stöd. Jag fick inga blåsor eller skavsår, vilket jag förundrades över. Den satt som en smäck med en gång, vilket jag är ovan vid. Min kärlek O föll också för kängan och köpte samma innan avresa. Även han upplevde den som enormt skön och bra i varierad terräng. Och nu pratar jag vanlig vandring såväl som tuff scrambling.

Efter all klättring på GR 20 uppstod det emellertid sprickor i gummit runt min känga. Det känns såklart negativt och jag vet inte vad det beror på? Men det till trots, detta är den mest bekväma känga som jag hittills vandrat i, så jag är fast besluten om att reda ut varför sprickorna uppstod – och få dessa lagade. Fortsättning på detta följer med andra ord!

En annan grej – kängan finns bara i herrstorlek än så länge (ned till stl 40). Efterlyser således tjejstorlekar!

p1010041-kopia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s