Vandringskängor på berg

Därför är vandring bra för din hälsa

skarmavbild-2016-10-07-kl-22-45-56

Förra veckan blev det ombytta roller och jag fick äran att ge tips om vandring (istället för att då intervjua någon annan om tips). Det var superkul, eftersom det handlade om något som jag tycker är så himla spännande – om hur hälsosamt och bra vandring faktiskt är. Mer vistelse i naturen skulle kunna skapa så mycket större välmående, för alla. Jag är övertygad om att den psykiska ohälsan i samhället skulle kunna minska om man fick möjligheterna att vandra, eller bara befinna sig i en skog. Ibland behövs det inte så mycket mer än att bara vara där, sitta på en sten och dricka te ur en termos. Ibland tror jag att man till och med måste tvinga sig själv ut. När det känns mörkt och tufft. För då kan en skogstur göra under med oss, på sätt som vi kanske inte ens förstår själva.

Jag tipsar inte bara om de mentala effekterna, utan även om de fysiska. Samt – om hur relationsbyggande vandring faktiskt kan vara. Aldrig är samtalen så bra som där ute på leden. Så tycker i varje fall jag.

Artikeln finns på tidningen Kureras webb. In och läs! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s