Tyresta nationalpark

En frilansdag: Haglöfs-nyheter och reportage i Tyresta Nationalpark

Dagarna som frilansjournalist kan se väldigt olika ut. Min fredag var en av de mer flängiga varianterna. På morgonen åt jag frukost på en pressträff som Haglöfs hade. Där pratades det hållbarhet och nya produkter. En stor del av min outdoor-garderob består av just Haglöfs eftersom jag köpte så mycket nytt där förra vintern; på en outlet köpte jag en ny skaljacka och gympaskor som jag i princip använder varje dag och jag köpte även en ny dunjacka. Samt en grym vindjacka som outlet-killen sa att jag aldrig skulle vilka vara utan. Jag var först lite tveksam – men han hade ju så rätt! Tycker Haglöfs bara blir vassare och vassare – snyggt och med effektiv design.

Haglöfs weather-fiFoto: Haglöfs

Under frukosten berättade Haglöfs om sin nya satsning: att de  installerar ett wifi uppe i norra Sverige. Vandrare längs Kungsleden kan alltså koppla upp sig mot Haglöfs Weather-fi när vädret sviker. Det fungerar endast vid regn. Genom initiativet hoppas Haglöfs få fler människor att ge sig ut, oavsett väder, i en tid då fungerande internet-uppkoppling tycks vara lika viktigt som att hålla sig torr. En vandring i vildmarken kan med andra ord kombineras med några avsnitt av favoritserien.

Spännande kampanj, även om jag själv älskar att inte ha wifi när jag vandrar. Det är vilsamt att slippa samhällets vanliga ingredienser. I fjällen vill jag liksom fly bort från serier, sociala medier och dylikt. Men så kanske inte alla känner?

Vi fick också klämma och känna på Haglöfs QuadFusion™ Mimic, ett material som imiterar egenskaperna hos gåsdun men som ska klara fukt mycket bättre. Jag har själv en Essens Mimic Hood, men den äldre modellen som alltså har vanligt dun i sig. Jag var med andra ord ett år för tidig! Jag testade att doppa det här nya materialet i en skål med vatten och det återgick verkligen till sin ursprungliga fluffiga form på bara ett ögonblick.

haglofs-mimic

Här nedan är Essens Mimic och den nya Spitz-jackan – en av Haglöfs mest populära och nu tillbaka i en uppdaterad version.

haglofs-spitz-och-mimic

Efter denna trevliga start på dagen var det dags för ett annat sorts äventyr. Då for jag och fotograf-Emma ut till vackra Tyresta Nationalpark. Där gjorde vi ett reportage tillsammans med en så fascinerande eldsjäl som arbetar där. Tyrestas skogar är mitt paradis sedan jag var liten. Det är utan tvekan Stockholms absolut bästa plats.

Tyresta nationalpark

Team Emma njöt-jobbade. Jag klampade runt med anteckningsblock i högsta hugg och fotograf-Emma trollade med kameran som vanligt.
Emma plåtar

En ganska så fantastisk jobb-dag skulle jag säga!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s