Samla på soluppgångar: Så får du vakna-upp-i-tältet-känslan i stan

Det är fortfarande mörkt där utanför tältduken, svalt om näsa och kinder och varmt och gosigt i sovsäcken. Jag har de bästa ögonblicken framför mig nu. Det blir först lite kallt och obehagligt när nattens kyla slår emot naken hud, men jag står ut, vet vad som väntar. Trär på underställ, sockor och de kläder som krävs. Gnuggar sömnen ur ögonen och skakar tältnatten ur kroppen. Nu är det dags.
Så fort jag kliver ut ur tältet vet jag att det är värt kylan. En dröjande halvdager släpar sig över marken. Gryning. Min bästa tid.

Något som jag verkligen älskar när jag är ute i naturen – på en vandring eller bara under en tältnatt – är morgonen. Det är den jag alltid längtar till när jag som nu, sitter i mitt kök, och drömmer om att vara på väg någonstans, till fots, i berg.

Men jag har ett knep.

Det är det näst bästa. Något man kan göra om man inte är ute på en vandring, men vill möta dagen på ett liknande sätt.

Så här gör du:

1. Gå upp en kvart innan solen går upp. Minst.
2. Sätt på dig mysiga, varma kläder.
3. Koka kaffe eller te och häll upp i favoritkoppen
4. Ta med dig en filt
5. Sätt dig i en stol på balkongen/verandan eller helt enkelt vid fönstret.
6. Det är okej om du inte ser själva soluppgången där du just sitter, men du kommer ser ljuset och färgerna förändras. Befinn dig i det en stund, ta in det, vila i det. Andas.

Att vakna upp med soluppgången får mig att känna mig mer i synk med naturen, precis som jag gör när jag sover där ute. Min bästa morgonritual när jag instängd i lägenhet och stad. Som att samla på soluppgångar.

 

soluppgang_gr20

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s