Emma steker äpplen med socker och kanel

Recept: En perfekt friluftsdessert

Ett par helger sedan längtade jag ut till skogen. Men jag och sambon tog en lång och slö morgon, med långsam frukost och skönt häng i soffan. Därför gick morgonen snabbt och vi ville inte åka för långt. Sagt och gjort – det var hög tid att utforska skogar i närområdet. Kosan styrde mot ett naturreservat som jag inte alls har besökt mycket; Gömmarens naturreservat. Det ligger i Huddinge och gränsar mot Segeltorp. Där traskade vi in och komplicerade inte saker och ting så mycket. Innan vi gick hemifrån svänge vi ihop en spontan soppa på krossad tomat och pasta som åkte direkt ned i termosen. Tips är att pastan inte behöver kokas innan – den blir strålande bra tillagad direkt i termosen. Sen i skogen, när det väl var dags för lunch, då var allting redan klart. Enkelt och praktiskt.

Soppa i skogen

Sedan traskade vi vidare bland alla tallar och solen tittade ut till slut. Älskar Stockholms-skogarna och hur lättillgängliga de ändå är. Perfekt för en slö lördag när bara vill ut och andas höstluft lite grann. De där knotiga gamla tallarna är mina favoriter, det känns som om de kantat min uppväxt på något vis.

En stund efter sopp-lunchen gjorde vi ännu ett stopp och vi gjorde en strålande dessert. Den här gången åkte gasköket fram och jag stekte äpplen med socker och kanel. Friluftsdesserter är tusan bäst.

Recept: Stekta äpplen

Du behöver (för två personer):
*Två äpplen
* Socker och kanel och eventuellt kardemumma blandat i en ask eller liten påse.
* Olja att steka i

Gör så här:
Skär äpplen i lagom bitar
Börja steka i pannan tillsammans med sockret och kanelen
Stek tills sockret smält och äpplet är lagom mjukt
Ät och njut!

Emma steker äpplen med socker och kanel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s