Därför älskar jag att vara frilans

darfor-alskar-jag-att-vara-frilans

 1. Jag kan jobba när jag vill. På så vis har jag möjlighet att välja den tiden på dygnet som jag är mest effektiv. För min del är det på tidig morgon. Alltså njuter jag sanslöst mycket av mina tidiga morgnar framför datorn. Känslan kl 6 blir liksom att jag hinner med så mycket innan kl 9 när många kommer till kontoret. Det får mig att må bra.
 2. Jag kan jobba hur jag vill. Känner jag för att sitta i pyjamas i soffan så gör jag det. Det händer absolut inte varje dag – men alla har vi dagar när man behöver mysa lite extra.
 3.  Jag kan jobba var jag vill. Stor del av mitt jobb går att utföra var som helst. På landstället, utomlands, på café, i sängen. Frihet.
 4. Glädjen när jag inser att jag har valet att snooza på morgonen vid behov, med risk för att jag får jobba kväll. Helt okej då och då.
 5. Söndagsångest? Nä. Ekorrhjul – vad är det?
 6. Är det en strålande dag utanför fönstret och hör någon vän av sig med fika-förslag? Ja men då så. Då är det upp till mig om jag hinner eller ej. Stuvar runt och tar mig några lediga timmar, ifall jag är effektiv resterande tid.
 7. Att jag har velat göra detta sen jag var ungefär tio år och efter en herrans massa år så lever jag precis som jag alltid velat. Dröm.
 8. För att jag ena dagen kan vara ute i skogen och vandra för ett reportage, för att nästa stå i köket och testa en ny kokbok.
 9. Att jag kan välja att ha lätta och sköna fredagar med noll övertid just den dagen.
 10. För att jag får så enormt mycket egen skriv-tid i kombination med massa spännande människomöten.
 11. Jag kan gå till simhallen de tider då det är minst människor där så man slipper trängas.
 12. Jag får vara kreativ i jobbet hela tiden. Utan kreativitet skulle jag multna ihop.
 13. För att jag får skriva och får betalt för det. Allt jag någonsin velat göra.
 14. För att jag ibland kan välja tempot själv. Det här är inget som kom naturligt, utan jag har varit tvungen att öva i flera år. Naturligtvis blir tempot automatiskt högt när man har många uppdrag. Det är ett yrke som det är lätt att dras med i och att driva eget är såklart en stress i sig. Man kan jobba dyngets alla timmar om man vill. Och det gjorde jag också – förr. Jag har allt eftersom lärt mig hur jag måste lägga upp min arbetstid och vad jag måste göra för att skilja den från min fritid. Jag har lärt mig hur jag måste låta det långsamma ta plats efter en hektisk period. Det jag upptäckte när jag började ge mig själv mer andrum var att jobbet gick bättre; jag  arbetar mer effektivt och uppdragen blir fler. Det blir en god cirkel och jag hinner samtidigt med mellanrummen. Kom att tänka på denna jätteviktiga punkt när jag läste det kloka Jeanna skrev ärligt om här. Att få lov att vara långsam och inte hela tiden på hugget är inte riktigt något som det pratas om  den här branschen. Men den rättigheten tar jag mig, för att jag inte ska gå sönder.
 15. För att det är så sanslöst roligt att försöka sälja in en artikel-idé man verkligen vill göra – och få ett ja av en intresserad redaktör.
 16. För att man träffar så många andra härliga frilansare som peppar och sprider arbetsglädje! Och alla de som hör av sig och vill frilansa och jag får äran att säga – go! det är världens bästa jobb.

Såhär ser morgonens skrivbord ut. Allt jag behöver en skrivdag som denna, glömde dock kamerasladd, men men. P.s. det är inte alltid enbart positivt, såklart. Som med alla jobb. Men just idag, då satsar vi på det positiva tycker jag.

morgonens-viktigheter_

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s