Äventyrarens paradis: Manshaus Island i Nordland

manshaus

Ett tips på en plats som i varje fall får min själ att längta.
Børge Ousland har korsat bägge polerna från kust till kust och är en av världens främsta polarfarare. Under det senaste året har han tillbringat mest tid i norska Nordland. Förra året öppnade han nämligen turismkonceptet Manshaus Island i Steigen, på ön med samma namn.

Här har han skapat stugor som lockar naturälskande turister. Stugorna har fått internationell uppmärksamhet och belönades nyligen med flera utmärkelser under ceremonin Architizer A+Awards. Hur fint är det inte?

Stugorna på Manshaus Island är utformade för att vara så nära naturen som möjligt. Delar av dem ligger fritt över havet, med fönster i tre riktningar. Målet är att platsen ska bli klimatneutral inom fem år. Man ville liksom skapa kontakt med naturen, så att du på många sätt är utomhus även när du är inomhus. Längt! Veckans resetips.
http://www.manshausen.no

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s