Därför borde jag yoga mer

yoga_korsika(Foto av eminente Patrik Lindqvist, när jag hitta närvaro på en klippa i Korsika)

Jag är en sådan person, som varje gång jag yogar inser jag att jag borde yoga mer. Mycket mer. I morse sträckte jag ut stela leder och spretiga tankar i ljuvlig yinyoga. Det är varje tidig tisdag morgon, matta bredvid bästis och lugn, vis yogafröken framför. Jag yogar hos den fantastiska Mia Hozona i en mysig lokal i Gamla stan. Varje gång jag yogar är det som att kropp och tanke minns, som om de säger: just det. Det är så här det känns. Detta är väldigt bra för mig.

Jag har lätt att springa på, att ta på mig för mycket. Det handlar inte bara om att vara egen företagare, utan kanske snarare om en vilja att göra mycket. Jag har ett enormt stort behov av att landa hemma i min ensamhet, att få vara själv och sluta göra mycket. Det blir ett livsnödvändigt komplement till de där dagarna där jag har mycket på schemat och vistas ute i världen bland andra. Jag har ett stort behov av återhämtning, har alltid haft. Jag får den hemma, eller i naturen. Jag har insett att jag kan få den ganska enkelt med yogan.

Därför tror jag att yoga är jätteviktigt för mig. För att kunna göra minipauser i vardagen, mellan jobben, mellan grejerna som kräver min energi. Att landa i mig själv, om så bara för en stund. Det är inte alltid man kan burra ned sig med en bok i soffan eller ge sig av på vandringsleden. Men med yogan kan jag få ögonblick och stunder av total närvaro i mig själv, där jag slutar rusa och fixa och planera. Ungefär som att vandra till Santiago de Compostela (fast snabbare). Kloka Angeliqa som driver Vandringsbloggen skriver mycket om vandring och mindfullness. De båda är så tätt sammanlänkade även för mig. Vandring och yoga får mig att landa på något vis. Tror därför att det skulle vara bra för mig med mer yogiska ögonblick i vardagen.

Var tisdag morgon påminns jag om det.

Idag, efter yogan, åkte jag hem, tog på mig raggsockor och kokade te. Tillåter mig själv att skriva och jobba från soffan idag. Gårdagen var så deadline-hektisk att jag idag känner för en mjukare inramning. Känns som en värdefull och mycket mysig belöning!

sockor_vila

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s