Resetips: Bo i en trädkoja

tradkojor

Under mina år av rese-skriverier har jag snubblat över många intressanta krypin som passar för weekends och semestrar. Jag älskar att övernatta på udda ställen och här är tre platser som väckte min nyfikenhet och upptäckarlusta för länge sedan. Jag har inte bott här, men hoppas göra det vid tillfälle. Temat? Trädkojor!

 

Lagnö Studio
Lagnö Studio vid havet utanför Trosa är långt ifrån ett sedvanligt vandrarhem – här finns även en trädkoja eller ”natursvit” att övernatta i. Ser mycket romantiskt ut och jag skulle älska att vakna upp där och duscha i den vackra naturduschen. Såhär beskriver de själva boendet: ”Ni går uppför en vindlande stig. och kliver rätt in i en trädkrona. Här finns ett litet hus med stora fönster, en grandlitsäng (140 cm) och en stor taktäckt veranda.På verandan sitter ni strax intill trädstammen som går upp genom golv och tak. Lakan ingår och frukosten hänger i en korg på verandan när ni vaknar.”

Tree hotel i Harads
Det kanske mest omskrivna trädboendet i Sverige? Ett annorlunda, arkitektritat boende högt uppe i trädtopparna. Här finns en del att välja mellan. Jag är mest förälskad i ”Spegelkuben” som är 4x4x4 meter och är ett gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. Rummet ”Fågelboet” ser också spännande ut. Exteriört är Fågelboet inget annat än ett rum som ser ut precis som ett fågelbo. Bara storleken skiljer det från andra fågelbon i omgivningen. Det finns också en vacker bastu som får mitt bastuhjärta att värka av längtan.

Trädhushotell Island
Sex och en halv meter upp i ekarna, mitt i naturen vid Hornborgasjön, finns trädhushotellen Sjunde himlen och Andrum. Husen och inredningen – ja allt, ser så oerhört vackert och rofyllt ut. Tänk att sitta här och kramas framför soluppgången! Man kan även få en trädhussupé serverad i en mysigt inredd ladugårdsrestaurang. Som gjort för en romantisk weekend, tycker jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s