Mina 9 måsten på sydvästra Irland

Jag kommer nog alltid skriva om Irland. Det är så med platser som fastnar. Jag är oerhört lycklig över att ha bott på den ön i två år. Det känns som ett annat liv – men platsen har en tydlig och mycket verklig del av mitt hjärta. Till stor del är det naturen och friluftslivet, men det är också människorna och folkkulturen som får mig att älska det där magnifika, lilla landet.

Igår publicerades mitt senaste Irlands-alster i Svenska Dagbladets resebilaga. Denna gång tipsar jag om mina absoluta nio måsten i sydvästra Irland – de vackra grevskapen Cork och Kerry. Jag har bott på bägge platser, faktiskt. Tipsen varierar mellan restauranger, boenden, platser, aktiviteter, berg och byar. Jag berättar om var du gör den ultimata irländska pubrundan och var du äter de bästa skaldjuren, vart du ska vandra, var du ska bo och varför du ska åka på valsafari. Bland annat!

 

svd_irland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s