Grundsten skildrar Lofoten

Boken Lofoten 9

Fotografen Claes Grundsten har precis släppt en ny bok om vilda vackra Lofoten. Den heter Lofoten 9. Anledningen till namnet är för att den – hör och häpna – gjordes på bara nio dagar! Förra veckan var jag på en liten presslansering av boken och himmel så fin den är. Lofoten är ren magi, liksom Grundstens bilder. Jag har flera böcker av Grundsten och bläddrar i dem ganska ofta, kanske mest för texternas skull. Han har en sådan stor kunskap om naturen (med bakgrund inom naturgeografi och biologi) att han kan beskriva den som ingen annan. Han har språket att göra det på ett fenomenalt sätt också.

Lofoten 9 är både konstnärligt och informationsrik. Framförallt vill man åka dit när man bläddrar i den. Bilderna har kompletterats med Grundstens dagbokstexter och en hel del fakta om naturen på plats.

Jag har själv varit på där ett par gånger. Under den senaste resan blev jag sjuk och kunde inte vara med på drömaktiviteten – vintersurf. Men jag fotade och våndades där bredvid den isigt kalla stranden. Lite bilder nedan.

Vintersurf på Lofoten

Kanske kan man förstå att jag var mäkta avis här, när en bihåleinflammation satte stopp för mina surfing-försök.

emma_lofotenVinter på Lofoten.

 

Emma får napp på Lofoten
Men jag fick napp iallafall!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s