Vackra Dublin: Perfekt weekend

 

Dublin har utnämnts till en av de bästa städerna i världen för resenärer 2016, i Lonely Planet’s Best in Travel 2016. Staden har tidigare hyllats som den vänligaste staden i Europa inte bara en, utan två gånger. Och jag kan sannerligen förstå varför.

Lonely Planet’s Best in Travel 2016 beskriver Dublin såhär: ”Diasporan har vänts ut och in, och Dublin är nu en verkligt kosmopolitisk huvudstad, med en tillströmning av människor, energi och idéer som ingjuter den alltid så charmiga, mångbottnade staden med färska smaker och kalejdoskopiska färger”.

Jag har bott på Irland i två år och är fortfarande vansinnigt förälskad i det landet. Det kanske märks också, eftersom jag gärna skriver många och långa resereportage därifrån. Jag bodde i sydväst och inte i Dublin, men jag besökte huvudstaden en del. För mig är Dublin en stad som liksom tar en med storm. Jag beskrev en gång Dublin som att staden har en mångfasetterad personlighet – å ena sidan charmig, sprudlande och lätt att blixtförälska sig i, å andra sidan modern och med privilegiet att skryta med namn som Samuel Beckett, Oscar Wilde, W B Yeats och James Joyce.

Storstaden har enormt mycket kultur att erbjuda, inte minst irländsk folkmusik, som jag formligen älskar. Men utanför staden finns vilda vackra berg, där man kan vandra och klättra bland allt det där gröna.

Ett perfekt weekend-resmål med andra ord.

Lite artiklar jag skrivit om Irland:

Dublins bästa pubar i Vagabond

Friluftsliv i nordvästra Irland i SvD

Guide till äventyrliga Irland i Vagabond

lonely-planet-dublin-1

Foto: Lonely Planet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s