Nära molnen i Mürren

Är åter hemma igen efter reportageresan till Alperna. Himmel, vilken magisk resa. Den hade allt, faktiskt. Mürren är en plats olik alla andra. Jag ska berätta varför. Idag börjar vi med några bilder från resans allra första timmar.

Jag och fotografen Emma kom fram i fredags kväll. Mürren är en liten bergsby med 401 invånare som ligger i Berner Oberland. Den vilar liksom på en klippsats och blickar ut över en djup dal. Man kan inte nå Mürren med bil (bilfri by!) utan får ta först en gondol och sedan ett litet gulligt tåg som sakta snirklar sig uppåt berget. Vi checkade in på Hotel Eiger som är så himla charmigt och lyxigt på samma gång. Det kändes som att kliva rakt in i en familj – vilket man på sätt och vis gjorde, eftersom det är ett familjehotell som funnits i flera generationer. Utöver en väldigt trevlig och mysig bar har hotellet också oslagbar utsikt mot de tre bergen Eiger, Jungfrau och Mönch. Man ser siluetterna från restaurangen, vissa rum – och från den lilla spa-delen. Där spenderade jag en stor del av första kvällen. Som synes på bilden nedan, där jag är mitt i njutandet.

bild 1-2

Nästa morgon var vi uppe med tuppen. Och bra var det. För våra kurrande magar fick sitt lystmäte uppe på 3000 meters höjd. Tillsammans med en guide åkte vi upp med liften till toppen av berget Schiltorn (2970 möh). Där sken solen och vi fotade som galningar omgivna av höga bergstoppar. Här spelades en James Bond-film in (On Her Majesty’s Secret Service) 1969 och man kunde se en utställning om filmen och gå i ”Bonds fotspår”. Jag, som inte är en Bond-fantast var mest impad av vyerna.

bild 2

Men jag var även impad av den fina frukosten som serveras där uppe på Schiltorn, på Piz Gloria, en restaurang som snurrar! Här sitter man alltså och äter (dricker skumpa om man vill – jag höll mig till kaffet) medan restaurangen liksom snurrar runt sin egen axel. Man får under ca 50 min se de ståtliga omgivningarna från alla vinklar.

bild-7

Resten av den dagen fylldes med adrenalin och puls, men det berättar jag mer om nästa gång.

=)

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s