Livet på Caminon

Det är tidig morgon och solen har inte gått upp än. Det är mörkt när vi kryper ut ur tältet men nattens stjärnor syns inte längre. Luften är klar och lite kylig. Tjocktröjan är på. I skenet från pannlampan packar vi ihop. Det känns som om vi ska ut på ett stort uppdrag där i gryningen.

Vi börjar vandra precis när stråk av blått syns i horisonten, när solen smyger uppåt försiktigt. Vi vandrar i tystnad en stund. Dimman dröjer ovanför ängarna. Efter tre kilometer når vi en by. Där hittar vi ett fik och intar den vanliga frukosten; kaffe, nypressad juice och omelett. Sedan går vi. Och vi går och vi går. Snart står solen högt på himlen, bränner armar, ben och kinder. Många vattenpauser. Lunchen äter vi kanske vid en flod. Vi luftar fötterna, äter bröd, salami och ost. Vandrar vidare och är fortfarande tillräckligt pigga för att njuta av hur vackert allting är. Berg i fjärran, örnar och mängder med blommor. Efter dagens etapp på ett par mil är vi väldigt trötta. Det bultar och värker överallt. Vi vilar i tältet, eller på ett pensionat. Köper middag, spelar spel, läser eller bara pratar. Sen åtta timmars sömn – och så börjar det om igen. Livet på Caminon till Santiago är vackert!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s