Hemingway och forellerna

20140614-162659.jpg

Nu är vi inhysta på Hemingways gamla favoritpensionat alldeles nedanför Pyrenéerna. Jag har såklart drömt om att bo här i flera månader nu. Det är gammalt och vackert och omgivet att gröna kullar och berg. Här brukade Hemingway fiska forell. Vi har istället badat våra ömma vandrarmuskler i badkaret och köpt billigt gott rosevin. Vi är ju ändå i vinmarker nu – i vackra Navarra.

Vandringsdag ett var underbar och tuff. Upp, upp och upp i Pyrenéerna gick det och vi har tung packning, runt 15 kilo var. Tältet slog vi upp på en drömmig plats, tills retliga får jagade bort oss precis vid läggdags. För att inte förarga någon herde fortsatte vi uppåt och strax innan solen gick ned hittade vi ännu en perfekt plats. Precis när jag höll på att somna skrämde ett gäng bergshästar livet ur oss. De var uppenbart missnöjda med vår existens och visade det. Innan vi lyckats identifiera vilket djur det var kändes det sådär. Men sen sov vi gott och fortsatte vår vandring i den vackra morgonen.

Än så länge är livet till fots alldeles strålande underbart.

Annonser

2 thoughts on “Hemingway och forellerna

 1. Sara skriver:

  Hej,
  Läst ganska mkt från din blogg kring camino de santiago vandringen. Ser att ni gick mitt i sommaren och jag funderar på att gå i september 2016. Hur är det med mygg? 🙂 Vandring i sverige sommartid innehåller ju en hel del. TACK för härlig inspiration.

  Gilla

  • outdoorsy skriver:

   Hej och tack för din fina kommentar! Vi gick mitt i sommaren och det var väldigt varmt – men inga mygg! Vid ett par tillfällen (då var det riktigt kvavt och ingen vind) blev vi bombarderade av flugor, som dock inte bet. Så en klar förbättring från en Sverige-sommar 🙂 Det är det bästa jag gjort och hoppas på en långvandring nästa år igen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s